USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Belediyesi Alanya’da

Tokat Belediyesi Alanya’da
30-05-2013 10:26
Google News

Tokat Belediyesi Belediye Başkanı Adnan Çiçek başkanlığında 13. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliğine katıldı.
Alanya`da Turizm Şenliği Atatürk Anıtı ve İskele Meydanı arasında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Korteje öğrenciler, otellerin animasyon grupları, yurt içinden ve yurt dışından gelen heyetlerin temsilcileri, müzik ve halk oyunları grupları katıldı.
İskele Meydanı`nda gerçekleştirilen törende, yerli ve yabancı gruplar, halk oyunları gösterileri ile müzik dinletileri sundu.
Alanya ve Gladbeck arasında 1993`te başlayan dostluğun 20. yılı nedeniyle Alanya`ya gelen Gladbeck Belediye heyeti, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Gladbeck Belediye Başkanı Ulrich Roland ile Ferda Pulhan Sanat Atölyesi`nin Kültür Evi`nde 1 Haziran`a kadar açık kalacak yaşamdan yansımalar ve Sami Güner’in gözünden Alanya ‘ adlı Fotoğraf sergisinin s açılışını gerçekleştirdi.
Antalya Milletvekili ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Tokat Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Polat, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı festival açılış töreni ise Kızılkule önünde gerçekleştirildi.
Açılış töreninde konuşan Başkan Sipahioğlu, Alanya ve belde belediyelerin kardeş şehirlerinin de katıldığı şenliğin daha renkli geçeceğini söyledi. Gladbeck Belediye heyetine ve kardeş şehir delegasyonlarına teşekkür eden Sipahioğlu,’Aramızda Anadolu’nun en önemli kentlerinden biri olan Tokat’tan katılan Belediye Başkanı ve Yardımcısı da bulunmaktadır. Ben kendilerine, Anadolu’nun kültürünü tanıttıkları ve Alanya’nın kültürüne katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, farklı kültürlere ait insanların bir arada huzur için yaşadığı Alanya’mızın bu güzel etkinlinin huzur içinde geçmesini temenni ederek hoş geldiniz diyorum’ dedi.
Konuşmasını önce İngilizce sonra da Türkçe gerçekleştiren Çavuşoğlu güzel bir akşamda Alanya’nın geleneksel hale gelmiş sanat ve kültür festivalini birlikte yaşadıklarını söyledi. Alanya’yı daha fazla tanıtmaya gerek olmadığını dile getiren Çavuşoğlu “Herkes artık Alanya’yı tanıyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ayrıca Anadolu’nun tarihi şehirlerinden Tokat’ta aramızda, Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliğine yapmış oldukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”. dedi
Kaymakam Özdemir de kendilerini yalnız bırakmayan kardeş şehirlere teşekkür ederek, “Barış, dostluk kardeşlik, insanlık düzleminde oluşturmaya ve büyütmeye çalıştığımız hoşgörü ve birlikteliğe katkı sağladığına inandığım kültür ve sanat etkinliğine katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Festivalin açılış törenin ardından Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan ve İsmail Tunçbilek`in 2007`de oluşturduğu müzik topluluğu Taksim Trio sahne aldı.
Antalya Milletvekili Mevlut Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir  Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile birlikte etkinlikler kapsamında açılan resim sergileri, Ağaç Heykeller Sergisi, Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi ile Demircilik Çarşısı Sergisi, Alanya Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi, el sanatları ve yöresel yemek stantlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Tokat Standını ziyaretlerinde Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin karşıladı. Başkan Çiçek, Tokat’a özgü yöresel el baskısı masa örtüsü, sofra bezi, fular hediye etti. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ; “Sayın Başkanım sizleri ve Tokat’ı Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği’nde aramızda görmekten mutlu oldum” dedi. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek 13. Alanya Uluslar arası Turizm ve Sanat Şenliklerinin hayırlı olmasını dileyerek, misafirperverliğinden dolayı Başkan Sipahioğlu’na teşekkür etti.
Tokat Belediyesi tarafından Tokat’ın tanıtımı için kurulan standa ilgi oldukça büyüktü. Alanya’da yaşayan Tokat’lı hemşerilerimiz, kendilerini sanki Tokat’ta olduklarını belirterek, belediye ye ve başkan Çiçek’e teşekkür ettiler. İlimizin önemli tekstil üreticilerinden Hasözgen tarafından da yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda Dimes tarafından ziyaretçilere meyve suyu ikram edildi.
Şenlik kapsamında düzenlenen konserlerin ilk gününde Kızılkule yanındaki Taksim Trio konserinin ardından, Belediye arkasında Hadise vatandaşları coşturdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45